اولین آزادگان عضو سپاه پاسداران انقلاب اسلامی دزفول
1- حمید پور سوزنی(مهرانیان) 59/7/7 محل اسارت کرخه
2- اسماعیل بامیان 59/7/6 محل اسارت کرخه
ارتش رژیم بعث عراق تجاوز رسمی خود را در 31 شهریور 1359 آغاز کرد. مردم حتی تصور جنگ را هم نکرده اند. اما دشمن بعثی از مرزها عبور کرده و بدون هیچ زحمتی و با سرعت به تجاوز خود در عمق خاک میهن اسلامی ادامه داده و هواپیماهای جنگنده ی عراقی برای اولین بار دزفول را مورد حمله هوایی قرار می دهند. در منطقه ی غرب دزفول نیروی زرهی ارتش بعث عراق در نزدیکی های رودخانه کرخه رسیده است. شهر در یک حالت پر اضطراب و بحرانی به سر می برد. تعدادی از برادران سپاه پاسداران انقلاب اسلامی دزفول زیر نظر سردار غلامعلی رشید جانشین و فرمانده اطلاعات و عملیات سپاه دزفول به گروه های 15 نفری چریکی تقسیم گردیده و با کارهای ایذایی و جنگ های نامنظم به صورت پراکنده مانع پیشروی متجاوزین بعثی گردیده، هدف اصلی دشمن گرفتن خوزستان از سه محور: ابتدا دزفول سپس اهواز و خونین شهر و آبادان می باشد.
چون با مقاومت شدید در دزفول مواجه می شوند کار خود را از خرمشهر شروع کردند و 60 هزار نیروی مسلح، چهار لشگر، با خودروهای مسلح و مدرنی که از شوروی گرفته بود از قسمت جنوب وارد خوزستان کردند. یکی از رویدادهایی که از نظر استراتژیکی حائز اهمیت است نفوذ و پیشروی عراق به سوی دزفول می باشد که محل یکی از ایستگاه های عمده ارسال نفت است و خط لوله نفت آبادان – تهران از آن عبور می کند. تصرف دزفول یعنی قطع ارسال نفت به تهران و این یعنی، تامین بنزین هواپیماهای نیروی هوایی ایران قطع خواهد شد.
پیشروی دشمن به حدی بود که فرمانده ی تیپ 2 زرهی دزفول به فکر راه اندازی یک قبضه تفنگ 106 در کنار امامزاده رودبند می افتد، صدای توپخانه ی دشمن به شهر می رسد، شهر در حالت بحرانی و تصرف و اشغال قرار گرفته است، شهر سنگربندی می شود، گروهی از جوانان شهر با شجاعت وصف ناشدنی و با امکانات محدود و با یک اسلحه و چند فشنگ، خود را به اطراف پل کرخه رسانده و به کمک نیروهای ارتش و سپاه شتافتند. در این روز یعنی 59/7/6 دو تن از پاسداران دلیر و شجاع دزفولی در جنگ تن به تن در منطقه ی کرخه به اسارت مزدوران بعثی در آمدند که با رشادت و صبوری 10 سال اسارت را طی کردند. آنها برادران حمید پورسوزنی(مهرانیان) و اسماعیل بامیان، اولین اسرای پاسدار دزفولی در دفاع مقدس لقب گرفتند.
توضیح: بقعه امامزاده رودبند واقع در شمال غربی شهرستان دزفول می باشد.
راوی: غلامحسین سخاوت
منبع: کتاب اولی ها اثر غلامحسین سخاوت